Summa sidvisningar

fredag 19 november 2010

Tino läker, Messi leker

Tino läker ihop där bak precis som planerat! Han har därför fått lite skoj-lydnadsträning idag, han får bjuda på olika beteenden för att få sin fina boll-i-snöre i belöning. Han ville träna lägganden, hakan i backen, inkallning och lägganden på avstånd. Det är ganska kul att låta hunden bestämma ibland! Egentligen är det ju jag som bestämmer i alla fall eftersom jag har belöningen, men det blir helt klart en avslappnad stämning kring träningen. Han är verkligen förtjust i lägganden, det är nästan alltid första hands valet... Emil är totalt ointresserad av bollar, så de funkar bra som externbelöning för Tino när vi är ute i kohagen. Emil är ganska tam på dummys också, det är bara ibland han blandar sig i den träningen...

Har en liten pågående kampanj inomhus med Tinos fjärrdirigering. Felprocenten på första skiftet har minskat betydligt, nu gör jag nästan bara ligg-stå eftersom han helst vill göra ligg-sitt. Övar mycket skiften på nära håll, varvat med avstämningar på längre håll, typ 3 meter. Tror att det blir bra så småningom, men 10 meter känns som en mil.

Messi har fått en ny leksak i form av en svart groda. Magen är en tennisboll, huvudet har pipljud och ben och armar är av plych. Vilken bra kombo! Grodans näsa är redan bortmonterad, så den börjar väl läcka stoppning snart. Den förra favoriten, en kamel i liknande utförande, har nu dött en våldsam död. Magen blev uppsprättad och tömd, nu är den bara ett sladdrigt skal. Han har ofta en väldigt pigg och pysslig period starx innan han skall sova för natten, så då gäller det att ha en uppsättning leksaker till hands.
Idag lyckades Messi få Emil att leka munfajten, alltså när de fäktas med käkarna öppna mot varandra. Efteråt blev han så glad att han sprang fram och tillbaka som en liten röd gris med svansen i racerposition mellan benen... Ja, vad säger man...?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar