Summa sidvisningar

måndag 29 november 2010

Rätt bra måndag

Så har det äntligen slutat snöa, och solen har tittat fram för första gången på länge. Har nu -10 grader, det riktigt knarrar i snön.

Tino har fått pyssla med fotgående; gick fint utom ett positionsfel i en högersväng. Men nu försöker jag verkligen att inte släppa igenom några tokigheter, märker vissa förbättringar, men visst är det ett svårt moment. Väldigt mycket ingår, och varje litet fel kostar så mycket poäng. Urk. Momenten i inkallningen passar bra att göra ute i snön, såg bra ut idag. Sättande under gång funkade när han inte såg belöningsbollen, annars fuskade han. Tränade också linjetag mot bollen, han var betydligt lugnare än när jag skickar mot dummy. Lät honom sitta en till tre sekunder, för att sedan skicka på godis bakåt innan han fick hämta bollen. Noll stress! Bra, det kan vara ett alternativ i träningen framöver.

Messi har avancerat i graderna (läs blivit äldre) så att han nu får gå med övriga hundar på sena kvällsprommen. Idag var han för övrigt helt tyst när han skulle sova i sin bur, gav han sig så lätt...?

Messi har jobbat vidare med metallapporten, det går frammåt. Gripandet börjar nu kunna kallas fasthållande. Dummyn kan han nu greppa och hålla kvar i tre sekunder i väntan på klicket. Kändes som att han idag insåg att det är vits att hålla i tygpåsen också, inte bara lyfta upp den. Faktum är att han hittade ett fruset bananskal i eftermiddags, men han höll bara i det! Han valde att stå stilla med det utan att försöka svälja det; måste klassas som ett bra framsteg för en matgalen känguru!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar