Summa sidvisningar

söndag 7 november 2010

Vi drog till landet

Har tillbringat helgen på landet, aka sommarstället. Vi åker dit året om, fast det blir förståss färre turer dit ju mörkare och kallare det blir. I helgen har vi plockat trattkantareller och förberett för den hemska vinterns ankomst. Under natten till söndag var det ett par minusgrader, så svampen jag plockade idag var frusen... Får se om de går att använda.

Har inte tränat hundarna en enda minut på hela helgen! De är fullt upptagna med att rota runt i markerna, och det roligaste nöjet de två buslusarna har; att jaga och bita varandra... Messi har sovit inne när de vuxna hundarna varit med i svampskogen, det fungerade jättebra. Tino hittade ett gott och fint frystorkat fiskhuvud, men Emil har varit ganska stillsam för omväxlings skull. Lite har han ju skällt förståss, men inte på inbillade saker; han börjar verkligen bli gammal. Numera sitter han hellre vid köksbänken än letar "mat" utomhus, ett framsteg så stort som något.

Det mest dramatiska var väl när Messi snodde, sprang iväg med och åt upp ett fruset tomatkart från odlingarna. Glömt var hur man byter äcklig sak mot frolix, nu gällde det att äta upp fort. Jag påminde om reglerna genom att hålla fast honom mot marken tills han gav upp motståndet. Därefter blev vi kompisar igen, och en stund senare fick jag tillfälle att kolla effekten. Javisst, han hittade ett nytt tomatkart, men släppte det så fint på uppmaning! Party!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar